MAI: Inundaţiile afectează în acest moment 150 de localităţi din 18 judeţe

Autor: Andrei Dumitrescu Postat la 11 decembrie 2014 50 afişări

Inundaţiile afectează, la acest moment, 150 de localităţi din 18 judeţe, fiind inundate 168 de locuinţe, aproape 2.000 de anexe şi 77 de beciuri şi subsoluri, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

"Efecte ale inundaţiilor se manifestă la acest moment în 150 localităţi din 18 judeţe, tendinţa fiind în scădere faţă de situaţia din această dimineaţă. Au fost inundate 168 de locuinţe, cele mai multe, adică 105, în localităţile Beuca, Orbeasca, Peretu şi Plosca, din judeţul Teleorman", a spus Monica Dajbog.

Oficialul MAI a precizat că, în total, au fost inundate 168 de locuinţe, 1.966 de anexe gospodăreşti şi 77 de beciuri şi subsoluri.

În acelaşi timp, cinci drumuri judeţene sunt inundate iar pe alte 15 drumuri judeţene circulaţia este restricţionată. Pe toate drumurile naţionale şi autostrăzi traficul rutier se desfăşoară normal, a mai precizat Dajbog.

În localitatea Beuca, din judeţul Teleorman, sunt 45 de persoane izolate, accesul la acestea realizându-se cu ajutorul bărcilor de salvare. Pompierii militari asigură transportul de apă şi alimente şi monitorizează permanent zona.

În continuare 46 de persoane sunt cazate în spaţiile puse la dispoziţie de autorităţi, care le-au asigurat acestora alimente, apă şi obiecte de strictă necesitate. În cursul acestei dimineţi erau evacuate 76 de persoane, dar între timp 30 din acestea s-au putut întoarce la casele lor, a mai spus Dajbog.

Pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor, angajaţii MAI intervin cu peste 300 de autocamioane, buldozere şi motopompe. Peste 1.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi se află în localităţile inundate şi acţionează, în special, pentru scoaterea apei din gospodăriile oamenilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INUNDAŢII,
MAI,
JUDEŢE
/actualitate/mai-inundatiile-afecteaza-in-acest-moment-150-de-localitati-din-18-judete-13716098
13716098
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.