MAE şi MApN: Proiectul sistemului antirachetă din România va fi operaţionalizat fără întârzieri

Postat la 16 martie 2013 48 afişări

Proiectul sistemului de apărare antirachetă care se desfăşoară în România va fi operaţionalizat fără întârzieri, iar decizia anunţată vineri de secretarul apărării american nu are niciun efect negativ asupra acestui proces, informează MAE şi MApN.

MAE şi MApN: Proiectul sistemului antirachetă din România va fi operaţionalizat fără întârzieri

"MAE si MApN informează asupra faptului că, în urma contactelor avute în cursul zilei de ieri (vineri, n.r.) cu partea americană, prealabile anunţului secretarului apărării american privind noi măsuri de apărare a teritoriului SUA împotriva atacurilor potenţiale cu rachete balistice, au rezultat cu claritate următoarele: Proiectul sistemului de apărare antirachetă al SUA care va fi instalat în România în faza a 2-a a Abordării Adaptive în Etape privind Apărarea Antirachetă din Europa (EPAA) la Baza Deveselu nu este în niciun fel afectat. Acesta se va derula în continuare în calendarul convenit cu partea americană, urmând a deveni operaţional la orizontul anului 2015, astfel cum a fost stabilit iniţial", se arată într-un comunicat comun al MAE şi MApN remis, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mae-si-mapn-proiectul-sistemului-antiracheta-din-romania-va-fi-operationalizat-fara-intarzieri-10671454
10671454
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.