MAE: Autorităţile au revizuit condiţiile de intrare în Germania, în contextul pandemiei

Autor: Cosmin Pirv Postat la 01 august 2021 89 afişări

MAE: Autorităţile au revizuit condiţiile de intrare în Germania, în contextul pandemiei

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că autorităţile germane au revizuit, de duminică, condiţii de intrare în Republica Federală Germania, în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE anunţă că, potrivit informaţiile publicate de autorităţi germane, începând cu date de 1 august, toate persoanele cu vârsta de cel puţin 12 trebuie să prezinte, la intrarea pe teritoriul Germaniei, fie dovada vaccinării împotriva COVID-19, fie dovada trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test COVID-19.

Documentele pot fi prezentate pe hârtie sau în format electronic şi trebuie redactate într-una dintre limbile germane, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

Dovada vaccinării este acceptată numai dacă schema de vaccinare cu un vaccin omologat la nivelul Uniunii Europene este complet şi au trecut cu puţin 14 zile de la administrarea ultimei doze de vaccin.

„Dovada infectării anterioare cu virusul SARS-CoV-2 şi, implicit, a vindecării se face în baza unui test de laborator efectuat cu cel puţin 28 de zile, dar nu cu mai mult de 6 luni înainte de intrarea pe teritoriul german. Dovada testării pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 se face prin prezentarea rezultatului negativ al unui test tip PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul german sau al unui test antigen efectuat cu cel mult 48 de ore înainte ”, au transmis reprezentanţii MAE.

Conform acestora, regulile se aplică indiferent de modalitate de acces pe teritoriul german (aeriană, terestră, navală).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mae,
covid,
germania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.