Lumea cripto se cutremură din temelii: Cei mai mari şefi ai universului cripto lasă tronurile goale după ce şocul provocat de dispariţia a două trilioane de dolari din piaţă a ajuns până la cel mai înalt vârf al piramidei

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 21 octombrie 2022 30907 afişări

Lumea cripto se cutremură din temelii: Cei mai mari şefi ai universului cripto lasă tronurile goale după ce şocul provocat de dispariţia a două trilioane de dolari din piaţă a ajuns până la cel mai înalt vârf al piramidei

Cutremurul provocat de evaporarea a două trilioane de dolari din piaţa criptomonedelor a provocat o undă de şoc în întregul univers al monedelor digitale. Impactul a ajuns acum şi la cei care conduc cele mai mari companii cripto, producând demisii şi dispariţii în rândul conducătorilor, scrie Bloomberg.

Multe nume importante – de la Alex Mashinsky, carismaticul şi controversatul cofondator al Celsius (companie falimentară în prezent) la Jesse Powell, omul din spatele uneia dintre cele mai mari platforme de exchange din lumea cripto – şi-au părăsit posturile în ultimele două luni.

Motivele din spatele acestor demisii sau concedieri au fost diverse şi controversate, însă ceea ce a provocat cu adevărat acest fenomen a fost dispariţia din piaţă a două trilioane de dolari, ce s-a transformat într-un adevărat seism pentru universul criptomonedelor.

Sentimentul de calm care s-a instalat în prezent în piaţă, ar putea anunţa o tranziţie către o perioadă mult mai dificilă pentru monedele digitale, pe măsură ce finanţele tradiţionale câştigă tot mai mult teren.

Nume importante din industrie, cunoscute pentru disputele lor cu cripto-scepticii şi adepţii finanţelor clasice, au fost înlocuite de un management mult mai sobru din rândul acestora. Când Celsius, unul dintre cei mai mari creditori americani de criptomonede, se afla în plin process de faliment, Alex Mashinsky a fost înlocuit de Chris Ferraro, care a lucrat 18 ani pentru JP Morgan.

„Pe pieţele care se prăbuşesc, este nevoie de o restructurare a managementului, mai ales datorită faptului că afacerile şi industriile s-au maturizat şi au nevoie de o nouă conducere care să poată opera în acel mediu”, a declarant Stephane Ouellette, CEO al FRNT Finicial Inc.

Maturizarea industriei va continua să se manifeste pe măsură ce tot mai multe fonduri şi investitori instituţionali îşi vor face simţită prezenţa, oferind sentimentul legitimităţii şi al unei siguranţe a pieţei. Deja giganţi precum BlackRock şi Bank of New York Mellon Corp au început să încerce marea cu degetul în lumea cripto.

Pentru investitorii de pe piaţa cripto, prezenţa sporită a marilor instituţii financiare reprezintă o rază de lumină care oferă legitimitate unei pieţe zguduite de hacker şi excrocherii.

În ciuda perioadei grele prin care trece, criptomonedele încă reprezintă o speranţă pentru investitori şi pentru cei ce se aventurează în această lume. Însă, potrivit analiştilor, industria are nevoie de un instrument serios de reglementare pentru ca episoade precum prăbuşirea Celsius să nu se mai repete. Când platforma a căzut, clienţii şi-au pierdut accesul la peste 200 de milioanee de dolari investiţi, eveniment ce a provocat haos în universul cripto.

„Aceste tipuri de platforme nu pot exista dacă industria criptomonedelor vrea să supravieţuiască şi să atragă utilizatori. Nimeni nu vrea ca economiile sale de o viaţă să dispară într-o secundă”, a declarant Thomas Klocanas, şef al departamentului de risc în cadrul firmei BlockTower Capital.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piata,
provocare,
crestere,
univers,
disparitie,
piramida,
sefi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.