Lucrările de construcţii au crescut în primul semestru cu peste 10%

Autor: Emil Popescu Postat la 12 august 2015 58 afişări

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primul semestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 10,3% ca serie brută şi cu 10,9% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a anunţat miercuri Institutul Naţional de Statistică (INS).

"Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 14,0% (serie brută, n.r.), la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11,0% şi la lucrările de construcţii noi cu 9,3%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile nerezidenţiale cu 13,5%, construcţiile inginereşti cu 10,1% şi la clădirile rezidenţiale cu 4,9%", arată INS, într-un comunicat.

În iunie, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 21,9%, respectiv cu 3,5%.

Faţă de iunie 2014, indicatorii sunt mai mari cu 13%, respectiv 13,5%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CONSTRUCŢII,
INS,
/actualitate/lucrarile-de-constructii-au-crescut-in-primul-semestru-cu-peste-10-14672678
14672678
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.