LOVITURA FINALĂ pentru Victor Ponta. Anunţul care nu mai lasă loc de interpretări. „Şi-a făcut-o singur”

Postat la 02 august 2017 505 afişări

Liviu Dragnea susţine că relaţia sa cu Victor Ponta a început să scârţâie în momentul când fostul premier şi-a dat demisia fără să-l anunţe. Ulterior, a precizat el „au fost atitudini incorecte” în campanie când nu a susţinut-o pe Gabriela Firea, ci pe Popecu Piedone, iar apoi a ajutat PRU. Ce a pus capac a fost „guvernul în 3” după retragerea sprijinului PSD pentru Sorin Grindeanu. „Victor Ponta nu a fost exclus din partid. S-a autoexclus. (...) Nu s-a ajuns aici pentru că partidul l-a împins acolo. Şi-a făcut-o singur”, a comentat Dragnea.

LOVITURA FINALĂ pentru Victor Ponta. Anunţul care nu mai lasă loc de interpretări. „Şi-a făcut-o singur”

Semnele distanţării lui Ponta de el şi de partid au apărut clar în timpul crizei post-Colectiv, când premierul la acea vreme a demisionat, iar Liviu Dragnea spune că a aflat de la altcineva de decizie.

„A fost o supărare când şi-a dat demisia pe Facebook. Eu m-am supărat foarte tare. Era duminică, trebuia să ne întâlnim. M-a sunat cineva şi mi-a spus. Asta a durut. Nu-l acuz pentru plecarea din funcţia de prim-ministru. Mi-a părut rău că nu s-a discutat în partid. El era în centrul unei presiuni uriaşe. 99% din această presiune era contrafăcută, să-l determine să-şi dea demisia”, a declarat liderul socual-democrat la Antena 3.

Dragnea a amintit apoi de „atitudini incorecte” ale lui Ponta din timpul campaniilor locale şi parlamentare de anul trecut. „Niciun sprijin pentru Gabriela Firea. L-a sprijinit pe Piedone împotriva candidatului nostru. Pe urmă au fost alte atacuri împotriva partidului. Ceea ce ne-a durut cel mai tare a fost în campanie când poza lui era pe afişele PRU. El a explicat că e bine să ajute PRU ca împreună să facem 50%. Oamenii au fost dezorientaţi. După alegeri au continuat aceste atacuri. Mi-a dat demisia în alb şi am rupt-o”, a spus el.

Totul a culminat cu susţinerea de către Ponta a lui Sorin Grindeanu, după ce PSD i-a retras acestuia din urmă sprijinul politic.

„Victor Ponta nu a fost exclus din partid. S-a autoexclus. A fost o decizie a CExN că orice membru care susţine un guvern care nu e susţinut de partid se autoexclude. Nu s-a ajuns aici pentru că partidul l-a împins acolo. Şi-a făcut-o singur”, a mai spus Dragnea. 

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.