Lovitură de teatru: Cel mai mare furnizor de energie cu afaceri de 1,5 miliarde lei, a intrat în insolvenţă

Autor: Roxana Petrescu Postat la 16 iunie 2021 555 afişări

Lovitură de teatru: Cel mai mare furnizor de energie cu afaceri de 1,5 miliarde lei, a intrat în insolvenţă

Getica 95, cel mai mare furnizor de energie local din piaţa concurenţială, deţinut de omul de afaceri Viorel Tudose, şi-a cerut insolvenţa, dosarul din materia falimentului fiind înregistrat pe 15 iunie la Tribunalul Buzău.

“E un moment în viaţa oricărei firme. Nu este vorba de acumulare de pierderi în cazul nostru, ci pur şi simplu ne aflăm într-o acută lipsă de lichidităţi şi cerem protecţia statului”, a precizat Viorel Tudose.

Potrivit acestuia, compania nu a denunţat contracte de furnizare, dar retragerea finanţatorilor, concomitent cu neîncasarea facturilor au obligat compania să apeleze la protecţia insolvenţei.

“Este o etapă. Sunt şi zile mai negre, dar credem că dacă cel mai mare producător de energie din România, Hidroelectrica, a trecut cu bine prin această etapă, la fel vom face şI noi, cel mai mare furnizor”, a mai spus Tudose.

Prima lună a anului a adus schimbarea lide­ru­lui pe piaţa concurenţială a energiei, Getica 95, companie deţinută de omul de afaceri Vio­rel Tudose, devenind cel mai mare furnizor de pe acest segment. Datele publicate de Au­to­ri­ta­tea Naţională de Reglementare în do­me­niul Energiei (ANRE) arată că Getica 95 avea la fi­na­lul primei luni o cotă de piaţă de 12,15% faţă de procentul de 7,9% din perioada similară a anului trecut.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, Getica 95 a terminat anul trecut cu un business de 1,5 mld. lei, de 2,3 ori mai mare faţă de cel din 2019, şi un profit net de 81,5 mil. lei faţă de cele 26,1 mil. lei din anul anterior. Creşterea cotei de piaţă a fost prin­cipalul factor al acestei ascensiuni.

Potrivit datelor din rapoartele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Getica 95 a ajuns la finalul anului trecut la o cotă pe piaţa concurenţială a energiei de 9,36% faţă de 5,97% din 2019.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
crestere,
furnizor,
insolventa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.