Londra in haos: Pot 16.000 de politisti sa opreasca protestele violente din ultimele zile?

Postat la 09 august 2011 27 afişări

Cladiri in flacari, magazine vandalizate si oameni jefuiti in plina zi. Asa au aratat mai multe colturi din Londra in ultimele zile. Pentru cea de-a patra noapte de proteste insa, autoritatile vor sa scoata pe strazi peste 16.000 de politisti care sa restabileasca ordinea.

Protestele violente din ultimele zile au cuprins toata Londra, iar revoltele s-au extins in suburbii si chiar si in alte orase printre care Birmingham, Liverpool sau Nottingham. In aceasta noapte, pe strazile Londrei vor patrula peste 16.000 de reprezentanti ai fortelor de ordine, aproape de trei ori mai multi fata de numarul de 6.000, cati politisti au incercat fara rezultat sa restabileasca ordinea in seara trecuta.

In ultimele trei zile au fost arestati in Londra cel putin 400 de oameni vinovati de protestele violente care au condus la devastarea capitalei britanice si in jur de 70 de persoane au fost deja timise si in judecata.

Si in Birmingham au fost arestate 100 de persoane dupa ce zeci de protestatari au devastat zona de shopping a orasului, in timp ce in Nottingham a fost atacata o sectie de politie, iar protestatarii au incendiat in strada peste 200 de anvelope.

Revolta din Londra s-a declansat la finele saptamanii trecute in cartierul londonez Tottenham, cand 300 de persoane s-au adunat in fata unei sectii de politie pentru a cere socotela pentru uciderea unui sofer de taxi in varsta de 29 de ani, Mark Duggan, intr-un schimb de focuri cu politia.

Tottenham, precum si mai multe zone ale metropolei, au fost cuprinse de flacari, iar protestatarii au distrus tot ce le-a stat in cale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Londra,
haos,
proteste,
violente
/actualitate/londra-in-haos-pot-16-000-de-politisti-sa-opreasca-protestele-violente-din-ultimele-zile-8591638
8591638
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.