LOCURI DE MUNCĂ disponibile pentru români în Spaţiul Economic European. În ce domenii se fac angajări

Autor: Aurelia Alexa Postat la 15 august 2015 100 afişări

Aproape 600 de locuri de muncă sunt disponibile în Spaţiul Economic European şi pot fi accesate prin reţeaua europeană de ocupare Eures, cele mai multe fiind în Germania, Marea Britanie şi în Republica Cehă.

Angajatorii din Spaţiul Economic European anunţă, prin intermediul reţelei Eures România, 576 de locuri de muncă vacante.

Cele mai multe oferte de angajare vin din Germania (236), în această ţară fiind căutaţi 20 de comisionari, 16 operatori stivuitor, câte 15 factori poştali, bucătar/bucătar şef/bucătar specialist, ospătari, lucrători în industria gastronomiei de sistem şi şoferi de tir. De asemenea, mai sunt vacante câte 10 posturi de agent de securitate, de agent de pază, betonist, fierar betonist, tâmplar/dulgher şi hamal, nouă de muncitor metalurg, şapte de lucrător depozit, câte şase de mecanic auto şi electrician şi câte cinci de sudor MIG-MAG, barman, mecanic instalaţii.

Angajatorii din Germania mai recrutează instalatori/montatori instalaţii de gaz, operatori CNC (laminor şi strung), zugravi – vopsitori, mecanici echipamente (utilaje) prelucrarea maselor plastice şi a cauciucului, sculeri, tehnicieni sistem de securitate (alarmă şi supraveghere), operator CNC (strungar/frezor), mecatronist, asamblor – montator (lucrător în producţie), tehnician electronică – service fibre laser de mare putere, tehnician electronică, tehnician electrotehnist, manager vânzări şi optician.

În Marea Britanie sunt vacante 158 de locuri de muncă: 30 de asistent medical de recuperare, anestezist, 35 de îngrijitor persoane, 15 de asistent medical terapie intensivă, 12 de asistent medical pediatrie, câte 10 de asistent medical pentru centre de îngrijire particulare, şofer camion, îngrijitor persoane/infirmier şi asistent, nouă de bucătar, opt de îngrijitor copii/bonă, trei de asistent social/îngrijitor persoane şi câte un post de asistent social, asistent medical generalist, infirmier, pictor / vopsitor / polizator / carosier / pregătitor suprafeţe pentru lăcuit / montator componente auto, operator camion, vinificator- supraveghetor vie.

În Republica Cehă sunt disponibile 145 locuri de muncă: câte 50 pentru lucrători în producţie (asamblarea aparatelor de aer condiţionat) şi de operator, 20 de muncitor asamblare, 15 de croitor,10 de lucrător în prelucrarea lemnului.

Alte 35 de locuri de muncă sunt disponibile în Suedia, 15 fiind de vopsitor auto, 10 de mecanic auto şi 10 de tinichigiu auto.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES naţional, www.eures.anofm.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
EURES,
LOCURI MUNCĂ,
/actualitate/locuri-de-munca-disponibile-pentru-romani-in-spatiul-economic-european-in-ce-domenii-se-fac-angajari-14676607
14676607
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.