Localitatea din România în care s-a născut un singur copil în ultimii 40 de ani

Postat la 11 iulie 2017 465 afişări

Situaţie alarmantă în România, unde numărul copiilor nou născuţi scade anual în mod constant, în 2016 înregistrându-se cel mai dramatic şi scăzut număr de naşteri din 1989 încoace, mai exact 189.783. Faţă de 1990, numărul naşterilor a scăzut cu peste 125.000, iar ipotetic vorbind, printr-o reducere la absurd, dacă acest ritm se va păstra, în 75 de ani România ar putea fi ţara fără copii

Localitatea din România în care s-a născut un singur copil în ultimii 40 de ani

Scenariul nu este total nerealist, de vreme ce în ţara noastră există tot mai multe localităţi în care plânsetul unui bebeluş nu s-a auzit de ani de zile, chiar de zeci de ani. Este cazul unei comune din Arad, de exemplu, în care în ultimii 40 de ani s-a născut un singur copil.

În comuna Pleşcuţa, aflată în zona de munte din estul judeţului Arad, la circa 116 de kilometri de reşedinţa de judeţ, există un caz inedit: în satul Budeşti nu s-a mai născut niciun copil de aproape patru decenii. În această primăvară, o familie de tineri care s-a mutat în sat s-a mutat în sat a adus pe lume primul copil cu domiciliu în Budeşti din ultimii 40 de ani.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.