Lira sterlină a scăzut la minimul ultimilor 31 de ani

Postat la 04 octombrie 2016 508 afişări

Lira sterlină a scăzut la minimul ultimilor 31 de ani

Lira sterlină a scăzut din nou marţi dimineaţă şi a ajuns la minimul ultimilor 31 de ani, în condiţiile în care investitorii sunt îngrijoraţi cu privire la exitul Marii Britanii din Uniunea Europeană, după anunţul premierului Theresa May că ar începe procedurile în primul trimestru al lui 2017, scri

Lira sterlină a scăzut sub minimul de după Brexit, pierzând teren în raport cu 29 din cele 31 de valute importante. În prima zi a conferinţei anuale a partidului Conservator din Marea Britanie, May a promis să reducă imigraţia şi a stabilit data la care Marea Britanie ar urma să declanşeze Articolul 50, care porneşte un proces de doi ani de exit.

Lira sterlină a scăzut cu 0,5%, la 1,2777 dolari/liră în Londra, şi a atins chiar şi 1,2770 dolari/liră, cel mai scăzut nivel din 1985.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scadere,
minim,
marea britanie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.