Liberty, care deţine şi combinatul din Galaţi, a început demersurile pentru producţia de oţel cu emisii reduse de CO2 la combinatul Dunavar din Ungaria. Va folosi cuptor cu arc electric

Autor: Răzvan Botea Postat la 16 mai 2024 35 afişări

Liberty, care deţine şi combinatul din Galaţi, a început demersurile pentru producţia de oţel cu emisii reduse de CO2 la combinatul Dunavar din Ungaria. Va folosi cuptor cu arc electric

Liberty, care deţine şi combinatul din Galaţi, a început demersurile pentru producţia de oţel la combinatul Dunavar din Ungaria. Producătorul va folosi cuptor cu arc electric, conform informaţiilor oferite de companie.

„Suntem onoraţi să colaborăm cu CISDI în această etapă importantă din programul nostru de decarbonizare de la LIBERTY Dunaújváros. Acest cuptor cu arc electric va crea beneficii imense de mediu şi competitivitate pentru Dunaújváros, reducând emisiile de CO2 cu 80% şi sporind productivitatea. Acesta va fi unul dintre primele programe de transformare GREENSTEEL din Europa şi aş dori să mulţumesc guvernelor din Ungaria şi din China pentru suport şi cooperare în implementarea accelerată a acestui proiect important”, a declarat Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al Liberty Steel Group.

Noul cuptor cu arc electric va avea o capacitate estimată de peste 1,5 milioane de tone pe an şi va fi furnizat de CISDI, folosind tehnologiile sale brevetate. Cuptorul state of the art dispune de tehnologii de ultimă generaţie în eficienţa energetică şi permite flexibilitate în încărcarea materiilor prime.

Conform informaţiilor de la reprezentanţii companiei, cuptorul va îmbunătăţi în mod semnificativ competitivitatea operaţiunilor de la Dunaújváros şi va reduce emisiile directe de CO2 cu 80%.

„Sunt impresionat de viteza cu care LIBERTY şi CISDI au dezvoltat acest proiect după semnarea memorandumului din septembrie anul trecut. Acesta este un proiect de importanţă naţională - Ungaria va fi primul producător de oţel verde din Europa care va deservi piaţa noastră auto aflată în creştere şi alte sectoare. Este esenţial ca întregul lanţ de aprovizionare pentru vehiculele electrice fabricate în Ungaria să devină verde cât mai curând posibil”, a spus Gergely Fabian, Secretar de Stat pentru Politici Industriale şi Tehnologie din Ungaria.

Liberty Steel Group face parte din Alianţa GFG, un grup global de companii şi investiţii deţinut de Sanjeev Gupta şi familia sa. Alianţa este structurată pe trei piloni industriali - LIBERTY Steel Group, ALVANCE Aluminium Group şi SIMEC Energy Group – care operează independent, însă uniţi de valori comune şi de viziunea de a crea un viitor sustenabil pentru industrie şi societate. GFG Alliance are 35.000 de angajaţi în 30 de ţări şi venituri de peste 20 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
combinat,
ungaria,
emisii,
folosire,
demersuri,
detinere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.