Liberalii Mihai Veştea şi Claudiu Coman, aleşi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Braşov

Autor: Mihaela Gradinaru Postat la 12 decembrie 2014 155 afişări

Liberalii Mihai Veştea şi Claudiu Coman au fost aleşi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Braşov, după ce Mihai Pascu (PC), care are calitatea de suspect în dosarul de corupţie al şefului CJ, Aristotel Căncescu, a demisionat din funcţie, iar Mihai Popa (PSD) a fost înlocuit prin votul majorităţii.

În şedinţa de vineri, Mihai Veştea a obţinut 31 de voturi "pentru" şi două "împotrivă", iar pentru colegul său, Claudiu Coman, s-au înregistrat 30 de voturi "pentru", două "împotrivă" şi un vot nul.

Claudiu Coman a fost mandatat să preia atribuţiile preşedintelui CJ Braşov, Aristotel Căncescu, arestat preventiv pentru fapte de corupţie.

Mihai Veştea şi Claudiu Coman au fost aleşi vicepreşedinţi ai CJ Braşov după ce Mihai Pascu şi-a dat demisia, iar Mihai Popa a fost înlocuit din funcţie prin votul majorităţii. Pascu a preluat atribuţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov imediat după ce Aristotel Căncescu a fost arestat preventiv, în 24 octombrie.

În 3 decembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv ca preşedintele suspendat al CJ Braşov, Aristotel Căncescu, să rămână în arest până pe 23 decembrie, instanţa supremă respingând contestaţia lui Căncescu la decizia de prelungire a arestului.

Preşedintele suspendat al CJ Braşov, Aristotel Căncescu, a fost reţinut în 7 octombrie, iar o zi mai târzu a fost eliberat, după ce instanţa supremă a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a acestuia. Două săptămâni mai târziu, Aristotel Căncescu a fost arestat preventiv, după ce un complet de la ICCJ a admis contestaţia procurorilor anticorupţie.

Aristotel Căncescu (PNL) este cercetat de procurorii anticorupţie pentru luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci fapte) şi instigare la tentativă la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi administratorul public al judeţului Braşov, Radu Ispas, Gabriel Bâgiu, administrator al SC Ramb Sistem SRL Braşov, firmă care ar fi fost favorizată la atribuirea unor contracte de către CJ Braşov, şi vicepreşedintele CJ Braşov, Mihai Pascu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CJ BRAŞOV,
VICEPREŞEDINŢI,
/actualitate/liberalii-mihai-vestea-si-claudiu-coman-alesi-vicepresedinti-ai-consiliului-judetean-brasov-13718221
13718221
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.