Leancă, nemulţumit de rezultatul obţinut în alegerile parlamentare moldovene

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 03 decembrie 2014 54 afişări

Premierul Iurie Leancă a declarat în prima şedinţă de Guvern după alegeri că nu este tocmai mulţumit de rezultatul scrutinului de duminică şi a apreciat că noua guvernare are "ultima şansă" să demonstreze europenilor că va duce la bun sfârşit lupta cu corupţia şi reforma justiţiei.

"Nu este un rezultat care să mă bucure", a declarat premierul şi vicepreşedintele PLDM, care ar obţine 23 de mandate de parlamentar, cu opt mai puţine ca în 2010, citat de postul ProTV Chişinău, în această şedinţă a Executivului în care a vorbit despre alegeri şi opţiunile moldovenilor.

"Le mulţumesc celor care au susţinut cursul integrării europene al ţării noastre, pentru care am pledat şi eu şi noi toţi", a spus el.

Absenţilor la urne care s-au declarat dezamăgiţi, şeful Guvernului le-a transmis că le-a înţeles "întocmai" mesajul, "şi anume ca reformele să nu mai fie amânate, fiindcă un astfel de vot nu va mai exista". "Ori facem reforme, ori vom fi înlăturaţi la următorul scrutin", a avertizat el.

În opinia sa, viitorul Guvern are "ultima şansă" să demonstreze instituţiilor europene că va duce la bun sfârşit lupta împotriva corupţiei şi reforma justiţiei.

El a avertizat, în deschiderea şedinţei, că este vorba despre "o ultimă şansă să pornească lupta cu corupţia la cel mai dureros şi cel mai înalt nivel. O ultimă şansă să demonstreze că insttuţiile europene nu au mizat degeaba pe forţele care au afirmat că integrarea europeană este singura cale de modernizare a (Republicii) Moldova".

Potrivit ultimelor date - parţiale - furnizate de Comisia Electorală Centrală, pe primul loc se menţine Partidul Socialist (PSM), cu 20,95% din voturile exprimate. Partidul Liberal-Democrat (PLDM) a obţinut 19,75%, Partidul Comuniştilor (PCRM) 17,83%, iar Partidul Democrat (PDM) 15,94%. Partidul Liberal (PLM) a obţinut 9,45% din sufragii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
R.MOLDOVA,
LEANCĂ,
ALEGERI
/actualitate/leanca-nemultumit-de-rezultatul-obtinut-in-alegerile-parlamentare-moldovene-13698178
13698178
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.