Laura Codruţa Kovesi: L-am cunoscut pe Ghiţă la evenimente instituţionale. Nu am de ce să demisionez

Postat la 17 ianuarie 2017 58 afişări

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, într-un interviu acordat ziare.com, că l-a cunoscut pe Sebastian Ghiţă la evenimente organizate de instituţiile cu care colabora, precizând că nu a participat la evenimente private cu acesta. Kovesi spune că nu are motive să îşi dea demisia.

Laura Codruţa Kovesi: L-am cunoscut pe Ghiţă la evenimente instituţionale. Nu am de ce să demisionez

"În calitatea mea instituţională, am fost invitată la anumite evenimente organizate de şefi de instituţii sau de instituţiile cu care colaborăm în activitatea noastră, ocazie cu care l-am întâlnit pe Sebastian Ghiţă. La astfel de evenimente. Nu am participat la evenimente private cu Sebastian Ghiţă, nu am vorbit niciodată la telefon cu Sebastian Ghiţă, nu i-am dat mailuri şi nu am participat decât la evenimente organizate de şefi de instituţii sau de instituţii publice, la care eu nu pot cenzura lista de invitaţi, evenimente la care au fost prezente şi alte persoane. (..) Nu ştiu cine e cucuveaua mov. Nu am folosit niciodată un astfel de e-mail", a declarat Laura Codruţa Kovesi pentru ziare.com.

În ceea priveşte anunţul făcut de fostul deputat, potrivit căruia va publica imagini cu procurorul şef al DNA de la petreceri private, Kovesi susţină că imagini "trucate sau editate pot apărea oricând".

"Nu am fost în vacanţe cu Sebastian Ghiţă, nu am petrecut timp liber cu Sebastian Ghiţă. Poze trucate sau editate, filme trucate sau editate pot apărea oricând aşa cum au apărut şi până acum. Sunt deja imagini în spaţiul public în care este aplicată fotografia mea peste o imagine dintr-o vie sau o cramă. Am văzut imagini cu mine de la evenimente publice, aplicate peste o altă imagine, spunându-se că am participat la nu ştiu ce petreceri. Aşa ceva poate să apară, poze, filme editate, trucate. Pot să apară poze dintr-un context prezentate în alt context. Nu exclud asemenea manipulări. Este evident că se încearcă o manipulare pentru ca lumea să uite câte dosare i-au fost făcute acestui inculpat, câte prejudicii a provocat statului şi că este un inculpat fugar. Este doar o manipulare prin care îmbracă lucruri adevărate cu lucruri false. Sunt situaţii în care participând la evenimente, a căror listă de invitaţi nu o pot cenzura, să întâlnesc persoane inculpate, care erau implicate în dosare DNA sau ulterior au fost cercetate. Dar acest lucru nu mă face prietenă cu acele persoane", susţine procurorul şef DNA.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.