Lagarde îndeamnă statele UE să adopte doar măsuri de asistenţă "temporare", în contextul inflaţiei

Autor: Mediafax Postat la 26 septembrie 2022 22 afişări

Lagarde îndeamnă statele UE să adopte doar măsuri de asistenţă "temporare", în contextul inflaţiei

Christine Lagarde, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), a afirmat, luni, că statele din cadrul Uniunii Europene trebuie să adopte măsuri de asistenţă socială doar în mod "temporar" şi "punctual", pentru a evita să alimenteze inflaţia.

"Este esenţial ca susţinerea fiscală utilizată pentru a proteja familiile de impactul preţurilor mari să fie temporară şi punctuală", a declarat Christine Lagarde, preşedintele Băncii Centrale Europene, în cursul unei audieri în Parlamentul European.

"Această abordare limitează riscul alimentării presiunilor inflaţioniste, faclitând astfel sarcina politicii monetare", a subliniat Christine Lagarde, conform stenogramei declaraţiilor făcute la audierea în Comisia pentru Afaceri Economice şi Monetare a Parlamentului European, postată pe site-ul BCE şi vizualizată de agenţia MEDIAFAX.

"Cea mai bună contribuţie pe care politica monetară o poate avea pentru economia zonei euro este să asigure stabilitatea preţurilor pe termen mediu. Acest lucru înseamnă asigurarea că aşteptările privind inflaţia rămân bine-ancorate şi că solicitările sunt conforme cu obiectivul nostru", a subliniat Christine Lagarde.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ue,
bce,
lagarde,
inflatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.