Klaus Iohannis, reacţie foarte dură în cazul sclavilor ţinuţi în lanţuri, la Berevoieşti

Postat la 16 iulie 2016 2271 afişări

Klaus Iohannis, reacţie foarte dură în cazul sclavilor ţinuţi în lanţuri, la Berevoieşti

"Istoria recentă ne-a demonstrat încă o dată tragediile pe care le generează lipsa cooperării constante între instituţiile statului. Condamn cu fermitate cazul revoltător de sclavagism de la Berevoeşti, sper ca măsurile luate să transmită un mesaj clar că astfel de situaţii sunt inacceptabile şi nu vor rămâne nepedepsite", a spus Iohannis, vineri, la Palatul Cotroceni, scrie realitatea.net

Procurorii DIICOT au găsit, în urma percheziţiilor efectuate miercuri la traficanţi de persoane din localitatea Berevoeşti, judeţul Argeş, cinci victime legate în lanţuri, dintre care doi minori cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani.

Potrivit DIICOT, începând cu anul 2008, s-au constituit mai multe grupuri infracţionale structurate pe baza relaţiilor de familie, care au recrutat aproximativ 40 de persoane minore şi majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau acestea (persoane minore, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice, cu situaţii materiale precare), în scopul exploatării prin supunerea la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat şi prin obligarea la practicarea cerşetoriei, prin procedee care au adus victimele în stare de aservire şi de lipsire de libertate.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
caz,
klaus iohannis,
reactie,
minore,
stare,
victime
/actualitate/klaus-iohannis-reactie-foarte-dura-in-cazul-sclavilor-tinuti-in-lanturi-la-berevoiesti-15529207
15529207
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.