Kievul afirmă că tătarii şi ucrainenii din Crimeea sunt ameninţaţi cu represalii din partea Moscovei

Autor: Anna Primac Postat la 24 septembrie 2014 72 afişări

Tătarii şi ucrainenii care locuiesc în Crimeea sunt ameninţaţi cu represalii din partea Rusiei, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Evgheni Perebiinis, citat de agenţia oficială Ukrinform, în pagina electronică.

"Tătarii din Crimeea sunt în pericol, fiind ameninţaţi cu represalii. Acest lucru este valabil şi pentru cetăţenii ucraineni, care nu sunt de acord cu anexarea Crimeei şi a oraşului Sevastopol de către Rusia", a afirmat purtătorul de cuvânt.

El a subliniat că "protestul Rusiei faţă de participarea tătarilor la o conferinţă de la New York pe tema populaţiei bastinaşe este o dovadă a urii şi politicii şoviniste faţă de tătari".

Potrivit lui Perebiinis, tătarilor nu li s-a permis să meargă la conferinţă, după ce autorităţile ruse le-au luat paşapoartele.

De asemenea, el a declarat că autorităţile ruse din Crimeea le-a interzis tătarilor să participe la mitinguri.

"Ruşii fac o listă cu reprezentanţi ai tătarilor pe care vor să-i lichideze", a adăugat purtătorul de cuvânt, adăugând că procurorul Crimeei, Natalia Poklonskaia, ar fi ameninţat în mod public că-i va deporta pe tătari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
RUSIA,
/actualitate/kievul-afirma-ca-tatarii-si-ucrainenii-din-crimeea-sunt-amenintati-cu-represalii-din-partea-moscovei-13335452
13335452
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.