Ken Takakura, supranumit "Clint Eastwood al Japoniei", a murit la vârsta de 83 de ani

Autor: Bogdan Enache Postat la 18 noiembrie 2014 97 afişări

Actorul Ken Takakura, cunoscut drept "Clint Eastwood al Japoniei" datorită întruchipării unor personaje dure în peste o sută de filme şi devenit celebru la nivel mondial cu rolul din filmul "Gloanţe şi cenuşă la Osaka", regizat de Ridley Scott, a murit la vârsta de 83 de ani, informează Reuters.

Ken Takakura, care a jucat alături de actorul american Tom Selleck şi a apărut în filme regizate de Sydney Pollack şi Zhang Yimou, a murit pe 10 noiembrie, din cauza unei forme de cancer a sângelui.

Pe numele său real Goichi Oda, Takakura s-a născut în Oita, pe insula Kyushu, din sud-vestul arhipelagului nipon, şi a debutat în cinema în 1955, când a mers la un casting din pură curiozitate.

Takakura a devenit cunoscut la nivel internaţional datorită rolurilor din filmele "Yakuza", din 1974, regizat de Sydney Pollack, unde a jucat alături de Robert Mitchum, şi "Domnul Baseball", o comedie din 1992. În 2005 a apărut în filmul "Riding alone for Thousands of Miles", regizat de chinezul Zhang Yimou.

Cel mai cunoscut rol al său, la nivel mondial, este cel din thrillerul poliţist "Gloanţe şi cenuşă la Osaka/ Black Rain", regizat de Ridley Scott, unde a interpretat un poliţist japonez, alături de Michael Douglas.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
KEN TAKAKURA,
DECES,
/actualitate/ken-takakura-supranumit-clint-eastwood-al-japoniei-a-murit-la-varsta-de-83-de-ani-13586548
13586548
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.