Juppé îndeamnă UE să "organizeze" ieşirea "nedramatică" a Greciei din zona euro

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 06 iulie 2015 84 afişări

Fostul premier Alain Juppé (Les Républicains) a îndemnat luni Uniunea Europeană (UE) să "organizeze" ieşirea Greciei din zona euro în mod "nedramatic", la o zi după respingerea prin referendum a planului creditorilor, relatează AFP în pagina electronică.

"Grecia nu mai este în măsură, astăzi (luni), să-şi asume disciplina din zona euro. Încercarea de a o menţine (în zona euro) cu orice preţ, prin aranjamente de circumstanţă, ar fragiliza întregul sistem", a declarat fostul premier.

"Este necesar să o ajutăm să-şi organizeze ieşirea (din zona euro în mod) nedramatic", a subliniat fostul premier, "ceea ce nu înseamnă că este necesar să iasă şi din Uniunea (Europeană)", a insistat el.

Grecia "trebuie, dacă doreşte acest lucru, să-şi păstreze locul (în UE), la fel ca celelalte state membre care nu au aderat la zona euro", scrie pe blog candidatul în alegerile primare ale dreptei, în vederea alegerilor prezidenţiale franceze din 2017.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
JUPPÉ,
GRECIA
/actualitate/jupp-indeamna-ue-sa-organizeze-iesirea-nedramatica-a-greciei-din-zona-euro-14550888
14550888
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.