Jumbo va deschide în acest an trei magazine în România, la Arad, Ploieşti şi Piteşti

Autor: Ana Maria Petcana Postat la 06 ianuarie 2015 1123 afişări

Retailerul grec de jucării Jumbo va deschide în acest an trei magazine în România, la Arad, Ploieşti şi Piteşti, şi va ajunge astfel la o reţea de şapte magazine pe piaţa locală, unde a înregistrat vânzări de aproape 9 milioane euro în anul fiscal 2013/2014.

Primul magazin Jumbo din România, cu o suprafaţă de 13.000 metri pătraţi, a fost deschis în octombrie 2013 la Timişoara, în locul fostului hiper­mar­ket Real din nordul oraşului. Al doilea magazin, care se întinde pe 14.000 metri pătraţi, a fost inaugurat pe 9 noiembrie în Bucureşti, în cadrul centrului comercial Arcade de pe Bulevardul Theodor Pallady. În ultimul trimestru al anului trecut, retailerul a inaugurat încă o unitate în Bucureşti (octombrie) şi una în Oradea (noiembrie), fiecare unitate însumând 12.000 metri pătraţi.

În primul trimestru al acestui an compania are în plan să inaugureze un magazin în Arad, urmat în toamnă de unul în Ploieşti şi în decembrie în Piteşti. Toate aceste unităţi vor fi deschise în spaţiile în care şi-a derulat activitatea retailerul german de bricolaj OBI, care a decis să iasă de piaţa românească.

Planurile companiei este să dezvolte o reţea de 12-18 unităţi pe piaţa românească.

În anul fiscal 2013/2014, încheiat la 30 iunie, retailerul a înregistrat, cu doar două magazine, vânzări nete de 8,8 milioane euro şi un profit de 2,14 milioane euro. Totodată, în primul trimestru al anului fiscal 2014/2015 (iulie-septembrie 2014), Jumbo România a avut vânzări de 2,7 milioane euro şi un profit net de circa 384.000 euro.

La finalul lunii septembrie, Jumbo avea în România 193 de angajaţi permanenţi.

Reţeaua Jumbo numără 70 de magazine în Grecia, Cipru, Bulgaria şi România şi un magazin online şi are peste 5.000 de angajaţi. În Macedonia şi Albania, reţeaua Jumbo funcţionează în sistem de franciză. Jumbo este listată din 1997 la bursa de la Atena.

Pe lângă jucării, care reprezintă cea mai mare parte a afacerilor, magazinele companiei oferă produse pentru îngrijirea copiilor, rechizite, produse de sezon, decoraţiuni şi produse pentru locuinţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
JUMBO,
MAGAZINE,
/actualitate/jumbo-va-deschide-in-acest-an-trei-magazine-in-romania-la-arad-ploiesti-si-pitesti-13750351
13750351
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.