Jose Barroso: Restabilirea provizorie a controalelor la frontiere este o posibilitate

Postat la 02 mai 2011 10 afişări

Restabilirea temporara a controalelor la frontierele nationale in situatii exceptionale, ceruta de Franta si Italia, "reprezinta o posilibitate intre altele", pentru consolidarea normelor Schengen, a anuntat intr-o scrisoare presedintele Comisiei Europene.

Intr-o scrisoare adresata la 29 aprilie presedintelui fracez Nicolas Sarkozy si premierului italian Silvio Berlusconi, Jose Manuel Barroso declara ca "restabilirea temporara a frontierelor este o posibilitate intre altele care, cu conditia ca aceasta sa fie supusa unor criterii specifice si bine stabilite, ar putea constitui un element pentru consolidarea guvernantei acordului Schengen" privind libera circulatie a persoanelor in Europa. In fata afluxului actual de imigranti veniti din Africa de Nord, Sarkozy si Berlusconi au pledat, intr-o scrisoare adresata la 26 aprilie lui Barroso pentru o reformare a Schengen. Ei au cerut Bruxelles-ului sa "examineze posibilitatea restabilirii temporare a controlului la frontierele interne" ale statelor din spatiul Schengen, "in caz de dificultati exceptionale in gestionarea frontierelor exterioare comune".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
schengen,
barroso,
frontiere,
imigranti,
acord
/actualitate/jose-barroso-restabilirea-provizorie-a-controalelor-la-frontiere-este-o-posibilitate-8213764
8213764
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.