John Kerry: Cel mai mare pericol pentru Statele Unite sunt problemele interne

Postat la 25 octombrie 2013 45 afişări

Cel mai mare pericol pentru Statele Unite sunt problemele interne, a avertizat joi secretarul de Stat american John Kerry, care a pledat pentru faptul ca blocarea activităţii instituţiilor federale, faimosul "shutdown", să nu se mai repete vreodată.

John Kerry: Cel mai mare pericol pentru Statele Unite sunt problemele interne

 În opinia lui Kerry, recenta paralizie a activităţii instituţiilor federale, provocată de dezacordurile între democraţi şi republicani în Congres, a afectat credibilitatea Statelor Unite pe scena internaţională.

Exprimându-se la o lună după efectuarea unor turnee diplomatice în Asia şi Europa, secretarul de Stat a subliniat că blocajul statului american a reprezentat un "avertisment serios" pentru Congres.

"Nu vă lăsaţi înşelaţi: cel mai mare pericol care ameninţă Statele Unite nu vine din partea unui rival, ci vine din prejudiciile pe care noi singuri ni le aducem prin problemele noastre şi din riscurile ce pot apărea într-o lume care ar vedea leadershipul american restricţionat sau limitat în consecinţă", a subliniat Kerry în cursul unui discurs susţinut la Center for American Progress, în Washington.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/john-kerry-cel-mai-mare-pericol-pentru-statele-unite-sunt-problemele-interne-11561067
11561067
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.