Joe Biden, la Palatul Cotroceni: Spun de pe pământ românesc: Onorăm art. 5 din Acordul NATO, să nu vă îndoiţi!

Postat la 21 mai 2014 18 afişări

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a fost primit la Palatul Cotroceni, fiind întâmpinat de către preşedintele Traian Băsescu. Traian Băsescu a declarat că a discutat cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden, despre nevoia ca România să îşi consolideze statul de drept, ca premisă a realizării la parametrii maximi a parteneriatului cu Statele Unite ale Americii.

Joe Biden, la Palatul Cotroceni: Spun de pe pământ românesc: Onorăm art. 5 din Acordul NATO, să nu vă îndoiţi!

 Declaraţiile lui Traian Băsescu:

    Am discutat principalele subiecte de pe agenda bilaterală şi de pe agenda regională. Afirm că după intrarea României în NATO şi UE parteneriatul strategic pentru secolul XXI cu SUA este pentru noi a treia realizare politică de după Revoluţie.

    Am discutat despre nevoia ca în România să consolidăm statul de drept. Statul de drept ca o premisă a avansului în realizarea la parametri maximi a parteneriatului cu SUA.

    Am mulţumit vicepreşedintelui Biden pentru reacţia imediată pe care au avut-o SUA la momentul declanşării conflictului din Ucraina prin suplimentarea forţelor care să fie gata să participe la orice fel de misiune, mai ales la cea de descurajare a apetitului Rusiei de a redeveni Uniunea Sovietică. SUA îşi respectă cuvântul.

    Am discutat despre vulnerabilităţile la Marea Neagră. A fost analizată dependenţa energetică exagerată de gazele din Rusia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/joe-biden-la-palatul-cotroceni-spun-de-pe-pamant-romanesc-onoram-art-5-din-acordul-nato-sa-nu-va-indoiti-12641133
12641133
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.