Joaca de-a blocarea statului, varianta de toamnă

Autor: Mihai Mitrica Postat la 25 septembrie 2011 14 afişări

Camera Reprezentanţilor din Congresul SUA a respins în această săptămână proiectul de cheltuieli publice după 30 septembrie al guvernului federal, ameninţând astfel să blocheze activitatea instituţiilor federale.

Deşi liderii republicani au dat asigurări înainte de vot că nu se vor opune proiectului, aripa conservatoare a partidului, afiliată mişcării Tea Party, a sfidat acest angajament şi a votat împotrivă, cerând mai multe reduceri de cheltuieli, la fel ca şi cei mai mulţi parlamentari democraţi.

Anul fiscal american se încheie la 30 septembrie, iar în săptămâna care urmează Congresul este în vacanţă. După vot, liderii republicani au dat din nou asigurări că vor face tot posibilul pentru găsirea unei soluţii pentru ieşirea din acest impas.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/joaca-de-a-blocarea-statului-varianta-de-toamna-8789309
8789309
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.