Japonia ar fi putut evita dezastrul din 11 martie? Tepco avertizase că exista riscul unui tsunami la Fukushima

Postat la 25 august 2011 9 afişări

Compania Tokyo Electric Power (Tepco) avertizase verbal autorităţile nipone în legătură cu riscul unui tsunami de peste zece metri la centrala Fukushima cu mai puţin de o săptămână înaintea dezastrului din 11 martie.

Conform unui oficial al Agenţiei nipone pentru Siguranţa Nucleară şi Industrială, Tepco prezentase pe 7 martie o evaluare care arăta că exista probabilitatea unui tsunami care să depăşească nivelul luat în calcul la construirea centralei (şase metri). Ca reacţie, Agenţia a îndemnat compania Tepco să ia măsuri pentru evitarea riscurilor, dar, după doar patru zile, pe 11 martie, centrala Fukushima Daiichi a fost inundată de un tsunami de 14 metri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/japonia-ar-fi-putut-evita-dezastrul-din-11-martie-tepco-avertizase-ca-exista-riscul-unui-tsunami-la-fukushima-8650869
8650869
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.