Jaf hollywoodian: cum să furi bijuterii de 136 de milioane dolari într-un minut de sub nasul agenţilor de securitate

Autor: Ioana Matei Postat la 30 iulie 2013 267 afişări

Un singur hoţ cu o cagulă pe faţă, înarmat cu un pistol, a intrat în unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Cannes, sudul Franţei şi a furat dintr-o expoziţie exclusivistă de bijuterii cu diamante, potrivit Asociated Press. Hoţul a luat cu el bijuterii la o valoare estimata la 136 de milioane dolari, după ce a fugit de sub nasul celor trei agenţi de securitate.

Se consideră că suspectul a acţionat sigur. A purtat o eşarfă, cagula şi mănuşi şi  i-a ameninţat cu o armă pe cei prezenţi – doi vânzători, trei agenţi de securitate şi pe managerul expoziţiei, a luat bijuteriile şi a fugit pe o  stradă perpendiculară cu o pungă plincă cu inele, cercei şi pandantive valoroase. În fuga lui, o parte dintre acestea s-au pierdut pe stradă.

Jaful propriu-zis a durat aproximativ un minut, potrivit celor care investighează cazul. Bijuteriile făceau parte dintr-o expoziţie de vară numită “Extraordinary Diamonds” a casei de bijuterii Leviev, deţinută de miliardarul israelian Lev Leviev şi care ar fi trebuit să ţină până la sfârşitul lunii august.

Tâlhăria de pe riviera franceză poate fi asemănată cu un scenariu de film hollywoodian. De fapt, chiar a fost subiectul unui film regizat de Alfred Hitchcock – „Cum să prinzi un hoţ”. 

Carlton – hotelul unde s-a petrecut jaful – este destinat oamenilor bogaţi şi celebrităţilor. Jaful a eclipsat celalte două jafuri de bijuterii din ultimul deceniu: în 2008, hoţi îmbrăcaţi în femei au furat inele, coliere şi ceasuri de lux de la un magazin Harry Winston din Paris, estimate la 108 milioane dolari şi pe cel de la Centrul Diamantelor Antwerp din Belgia estimat la 100 de milioane dolari.

Iata lista celor mai mari jafuri din istorie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bijuterii,
agenti,
securitate,
jaf,
expozitie,
diamante
/actualitate/jaf-hollywoodian-cum-sa-furi-bijuterii-de-136-de-milioane-dolari-intr-un-minut-de-sub-nasul-agentilor-de-securitate-11181648
11181648
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.