Jack Ma rotaţie la 180 de grade: Cunoscutul fondator al gingantului din e-commerceul chinezesc Alibaba susţine că oamenii ar putea lucra doar 12 ore pe săptămână

Postat la 31 august 2019 158 afişări

Miliardarul şi fondatorul Alibaba, Jack Ma, care pentru multă vreme a fost un fan înfocat al programului extrem de muncă la care sunt supuşi angajaţii chinezi, susţine că oamenii ar putea lucra nici mai mult nici mai puţin de 12 ore pe săptămână odată ce inteligenţa artificială va fi integrată în procesul de muncă, scrie Bloomberg.

Jack Ma rotaţie la 180 de grade: Cunoscutul fondator al gingantului din e-commerceul chinezesc Alibaba susţine că oamenii ar putea lucra doar 12 ore pe săptămână

Fondatorul Alibaba a fost un susţinător al programului de muncă 996, în care acesta vede o sursă de fericire, deşi de de zeci de ani este dezbătut în mediul online eficienţa modelului de muncă chinezesc, în raport cu modul în care angajaţii sunt afectaţi de practicarea acestuia.

„Oamenii ar putea lucra trei zile pe săptămână, cu ajutorul tehnologiei şi a unor reforme ale sistemului educaţional”, a declarat joi fondatorul Alibaba în cadrul Conferinţei despre Inteligenţa Artificială, care a a avut loc la Shanghai.

Atunci când a fost vorba despre evoluţiile tehnologice care au permis oamenilor să câştige ceva mai mult timp liber, miliardarul a venit cu un exemplu simplu, electricitatea.

„Energia electrică este cea care oferă oamenilor mai mult timp pentru a putea merge la karaoke sau a se putea distra la petreceri. Cred că datorită inteligenţei artificiale oamenii vor avea mai mult timp să se bucure de timpul lor”, a mai spus Jack Ma la conferinţa organizată la Shanghai.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oameni,
fondator,
sustinere,
grade,
munca

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.