ISMB: Directorul Şcolii "I. G. Duca" a fost eliberat din funcţie, la cerere, după ce o elevă s-a lovit la ora de sport

Autor: Elvira Gheorghita Postat la 05 decembrie 2014 58 afişări

Directorul Şcolii "I. G. Duca" din Capitală, Petre Craşoveanu, a fost eliberat din funcţie, la cerere, după incidentul în care o elevă de clasa a VII-a s-a accidentat la ora de sport care se desfăşura într-o spaţiu improvizat de hol, informează Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

"În urma prezentării raportului realizat de către o echipă a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, privind incidentul de la Şcoală Gimnazială 'I. G. Duca', sector 5, în cadrul Consiliului de Administraţie al ISMB, întrunit în data de 5 decembrie, directorul unităţii de învăţământ a fost eliberat din funcţie, la cerere", se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX, vineri, de ISMB.

Raportul a fost înaintat Şcolii "I. G. Duca", pentru a fi luate măsurile legale ce se impun referitor la responsabilitatea profesorului de educaţie fizică în producerea acestui incident.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că ISMB nu a primit de la Şcoala "I. G. Duca" nicio cerere pentru transformarea sălii de sport în sală pentru clasa pregătitoare. "Nu s-a solicitat aprobare pentru transformarea sălii de sport în sală de clasă. Şi dacă s-ar fi cerut aşa ceva, nu s-ar fi aprobat", a spus Banu.

ISMB a făcut verificări la Şcoala "I. G. Duca" după ce o elevă s-a lovit la cap, marţi, în timpul orei de sport care se desfăşura pe hol, într-un spaţiu improvizat.

Eleva a fost transportată la spital, unde s-a constatat că nu are leziuni cerebrale, însă a fost ţinută sub supraveghere medicală.

Ora de sport se desfăşura pe hol întrucât sala destinată acestei discipline fusese transformată în spaţiu pentru orele clasei pregătitoare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ISMB,
I. G. DUCA,
/actualitate/ismb-directorul-scolii-i-g-duca-a-fost-eliberat-din-functie-la-cerere-dupa-ce-o-eleva-s-a-lovit-la-ora-de-sport-13704696
13704696
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.