Isărescu: Rata anuală a inflaţiei a coborât sub 4% în septembrie, intrând astfel în ţinta BNR

Postat la 05 octombrie 2011 12 afişări

Rata anuală a inflaţiei a coborât sub 4% în septembrie şi a intrat astfel în ţinta BNR, de 2-4%, a declarat, miercuri, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu.

"Rata inflaţiei intră în marjă nu la sfârşitul anului anului ci săptămâna viitoare. Va fi 3 şi ceva, sub 4%", a spus Isărescu la Romania Financial Forum 2011, eveniment organizat de MEDIAFAX, în parteneriat cu BNR. Preţurile de consum au scăzut în august pentru a treia lună consecutiv, ca urmare a ieftinirii alimentelor, astfel că rata anuală a inflaţiei a coborât la 4,25%. Faţă de luna anterioară, preţurile au fost cu 0,35% mai mici, în condiţiile în care alimentele s-au ieftinit cu 1,4%, iar preţurile la mărfurile nealimentare au rămas aproape neschimbate. La servicii s-a înregistrat o creştere de 0,83%. Banca Naţională a României ţinteşte pentru acest an o inflaţie de 2-4%, dar are o prognoză uşor mai ridicată, de 4,6%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
isarescu,
bnr,
inflatie
/actualitate/isarescu-rata-anuala-a-inflatiei-a-coborat-sub-4-in-septembrie-intrand-astfel-in-tinta-bnr-8840129
8840129
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.