Ion Jinga: Compatrioţii mei nu au niciun motiv să se simtă vinovaţi că sunt români în M.Britanie

Postat la 27 septembrie 2013 31 afişări

Cotidianul britanic Daily Telegraph a publicat, miercuri, în ediţia electronică o scrisoare a ambasadorului român la Londra, Ion Jinga, intitulată "Vinovaţi de a fi români în Marea Britanie", în care acesta denunţă tendinţele rasiste din presa tabloidă şi promovate de partidul antiimigraţie UKIP.

Ion Jinga: Compatrioţii mei nu au niciun motiv să se simtă vinovaţi că sunt români în M.Britanie

 Ambasadorul citează un fragment din scrisoarea unui medic chirurg, care şi-a obţinut specialitatea în Marea Britanie, în urma unor examene dure şi care are familie şi o casă la Londra. "Din partea unui astfel de specialist, cu un statut social ridicat, nu te aştepţi la plângeri despre discriminare şi rasism", afirmă diplomatul român.

În această scrisoare, medicul se plânge de discriminarea cu care se confruntă începând din ianuarie 2013 atât din partea pacienţilor, cât şi a colegilor medici. "Nu m-am cofruntat cu rasismul în această ţară până în 2013. Acum, aproape zilnic sunt întrebată de unde sunt şi mă confrunt cu o atitudine rasistă în urma răspunsului. Unele persoane nu spun nimic, majoritatea îşi exprimă surpriza, unele dintre ele îmi spun că nu le plac românii, iar altele încep să comenteze negativ despre noi", afirmă ea.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ion-jinga-compatriotii-mei-nu-au-niciun-motiv-sa-se-simta-vinovati-ca-sunt-romani-in-m-britanie-11407217
11407217
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.