Iohannis: Maior nu a demisionat, ci se pune la dispoziţie. E un gest onorabil, de profesionist 100%

Autor: Andi Manciu Postat la 07 octombrie 2014 124 afişări

Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, spune că el nu a înţeles că şeful SRI, George Maior, ar fi demisionat, ci că se pune la dispoziţia viitorului preşedinte, catalogând gestul acestuia drept onorabil, de ”profesionist 100%”, şi apreciind totodată că Maior ”este un şef foarte bun la SRI”.

Iohannis a fost întrebat, marţi, la RFI, cum priveşte gestul şefului SRI de a demisiona din funcţie şi faptul că acesta a precizat că ţine de viitorul preşedinte să îi evalueze mandatul şi să spună dacă îl reconfirmă sau nu în funcţie.

”Mi se pare o atitudine foarte onorabilă şi eu nu am înţeles că demisionează, ci se pune la dispoziţia viitorului preşedinte, după alegeri, ceea ce mi se pare foarte fair-play şi îmi reconfirmă că avem de a face cu un profesionist 100%”, a spus liderul PNL.

El a fost întrebat dacă personal l-ar dori pe Maior în continuare la şefia SRI.

”Eu cred că domnul Maior este un şef foarte bun la SRI”, a răspuns Iohannis.

De asemenea, el a fost întrebat dacă îl vede pe Maior ca fiind un posibil viitor premier.

”Nu-mi pun acum problema aceasta, ce se va întâmpla atunci. Noi avem un protocol în ACL - dacă eu devin preşedinte, atunci avem clar un candidat pentru prim-ministru. Aceste lucruri oricum ar fi ele nu vor fi preocuparea mea prioritară în această etapă de campanie prezidenţială. Sunt preocupări pentru următoarea etapă, atunci când ne apucăm de construcţia noului guvern”, a mai spus Iohannis.

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a declarat, vineri, la Timişoara, că după instalarea noului preşedinte îi va înainta acestuia demisia din funcţie, urmând ca noul şef al statului să facă o evaluare asupra activităţii sale în fruntea serviciului şi să ia o decizie.

George Maior a fost întrebat de jurnalişti, la Timişoara, dacă serviciile de informaţii ar trebui să se implice în viaţa politică.

"Deloc nu ar trebui să se implice serviciile secrete, ca să fie clar. Vedeţi, în contextul fiecărei campanii electorale, discursul politic aduce în atenţie, din nefericire, şi serviciile de informaţii. Din punctul de vedere al propriului meu serviciu, vă garantez că stă deoparte de această luptă politică, ne interesează să ne facem treaba bine. În ce mă priveşte, se vehiculează, nu a venit dinspre mine acest lucru, în legătură cu evolutia mea politică, nu e cazul, nu mi s-a propus niciodată şi nu am discutat cu nimeni ideea de prim-ministru, ba, dimpotrivă, eu cred că e normal ca viitorul preşedinte să decidă în privinţa serviciilor de informaţii. Din punctul meu de vedere, voi merge spre noul preşedinte, îmi voi prezenta demisia şi el va decide dacă activitatea mea în fruntea acestui serviciu să continue sau nu", a declarat Maior.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IOHANNIS,
MAIOR,
/actualitate/iohannis-maior-nu-a-demisionat-ci-se-pune-la-dispozitie-e-un-gest-onorabil-de-profesionist-100-13368976
13368976
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.