Investitorii nu mai vor să cumpere cu orice preţ

Autor: Stefan Musgociu Postat la 22 ianuarie 2013 11 afişări

Bursa de la Bucureşti a scăzut cu 1,22% în prima şedinţă a săptămânii după ce vineri a fost la cel mai ridicat nivel din ultimele zece luni. Corecţia uşoară de ieri a venit într-o piaţă apatică şi unde deal-uri cu acţiuni BRD (BRD) şi transferuri cu titluri Fondul Proprietatea (FP) au asigurat peste două treimi din lichiditate.

Bursa de la Bucureşti a scăzut cu 1,22% în prima şedinţă a săptămânii după ce vineri a fost la cel mai ridicat nivel din ultimele zece luni. Corecţia uşoară de ieri a venit într-o piaţă apatică şi unde deal-uri cu acţiuni BRD (BRD) şi transferuri cu titluri Fondul Proprietatea (FP) au asigurat peste două treimi din lichiditate. Piaţa a deschis pe creştere foarte uşoară, dar după primele 40 de minute a trecut pe roşu, deşi pieţele vest-europene au rămas pe verde. La închiderea pieţei principale, rulaje de peste 100.000 înregistrau doar acţiuni emise de 14 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale. Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 22,9 milioane lei (5,2 milioane euro), sumă cu 5% sub rulajul de vineri, de 24,2 milioane lei (5,5 milioane euro). Peste două treimi din rulaj au reprezentat deal-uri cu acţiuni BRD (8,4 milioane lei) şi transferuri cu titluri Fondul Proprietatea (7,1 milioane lei, din care un deal de 1,5 milioane lei).

Totul despre economie pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitori,
bursă,
Bucureşti,
creştere
/actualitate/investitorii-nu-mai-vor-sa-cumpere-cu-orice-pret-10515552
10515552
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.