Investiţiile străine pe primele două luni au scăzut cu 15%

Autor: Claudia Medrega Postat la 16 aprilie 2013 19 afişări

Investiţiile străine directe au totalizat în primele două luni 163 mil. euro, cu 15% sub nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Investiţiile străine pe primele două luni au scăzut cu 15%

Investiţiile străine directe au totalizat în primele două luni 163 mil. euro, cu 15% sub nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut.

După ce în ianuarie investiţiile străine au fost de 103 mil. euro, depăşind de aproape şase ori nivelul înregistrat în prima lună din 2012, în februarie intrările au fost de doar 60 mil. euro.

Cristian Socol, consilier economic al premierului Victor Ponta, a recunoscut la ZF Live că investiţiile străine foarte mici se datorează parţial şi autorităţilor, iar nivelul redus al acestora este o piedică în calea creşterii econo­mice. „Noi nu mai avem ARIS. Din câte ştiu, ARIS s-a dus în Ministerul Marilor Proiecte. Dumneavoastră ştiţi ce s-a întâmplat cu ARIS, câţi oameni mai sunt acolo?“, l-a în­trebat Socol pe moderator.

Consilierul premierului a arătat că trebuie făcută o strategie unitară astfel încât un investitor să ştie ce facilităţi îi pune la dispoziţie statul şi ce facilităţi sunt la nivel local.

Analiştii anticipează pentru acest an o creştere uşoară a investiţiilor străine faţă de 2012, când nivelul a coborât la 1,6 mld. euro, minimul ultimilor 10 ani. Politica fiscală „ne­prietenoasă şi imprevizibilă“ şi stagnarea reformelor struc­turale ar putea să limiteze creşterea investiţiilor străi­ne, în viziunea unor analişti.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investiţii străine
/actualitate/investitiile-straine-pe-primele-doua-luni-au-scazut-cu-15-10754761
10754761
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.