Inundaţii in Franţa. Cel puţin trei morţi şi mii de case rămase fără curent

Autor: Marinela Sarbu Postat la 16 decembrie 2019 149 afişări

Cel puţin trei persoane au murit şi mii de case au rămas fără curent electric din cauza inundaţiilor care au lovit începând de vineri sud-vestul Franţei, în timp ce luni în sudul ţării sunt aşteptate vânturi puternice, potrivit cotidianului Le Figaro.

Trupul unui bărbat de 40 de ani a fost descoperit sâmbătă seara în maşina sa în Landes. Acesta dispăruse în noaptea de vineri în sectorul Tartas.

"Jandarmii l-au găsit datorită urmelor de frânare de pe drum şi din pantă", a anunţat poliţia din Dax.

Ajutaţi de pompieri şi voluntari din regiune, locuitorii au început duminică să scoată noroiul şi să arunce obiectele deteriorate din casele. Peste 100 de municipalităţi din departament au fost afectate de inundaţii, în jur de 50 de drumuri au fost blocate duminică şi mulţi locuitori au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele.

Pe lângă inundaţii, vânturile puternice au făcut ravagii în multe departamente, din Normandia până în Corsica. Vineri dimineaţa în Pirinei-Atlantici: un bărbat, în vârstă de 70 de ani, a murit după ce maşina în care see afla a fost lovită de un copac căzut pe şoseaua în Ilharre. În aceeaşi zi, alte cinci persoane au fost rănite în acelaşi mod în Lot-et-Garona, Landes şi Pyrénées-Atlantiques. Acest ultim departament se afla sub alertă cod roşu de inundaţii de vineri.

Ca urmare a vânturilor puternice, aproape 3.400 de locuinţe erau încă fără electricitate duminică seară în sud-vestul ţării şi în Normandia, potrivit Enedis.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franta,
inundatii,
morti,
ravagii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.