Între 4.000 şi 5.000 de refugiaţi yazidi se află în munţii Sinjar în Irak, anunţă Pentagonul

Autor: Anna Primac Postat la 15 august 2014 45 afişări

Între 4.000 şi 5.000 de membri ai minorităţii yazidi se află în prezent în munţii Sinjar, în nordul Irakului, unde s-au refugiat din cauza ofensivei extremiştilor sunniţi ai Statului Islamic (SI), a anunţat joi Pentagonul.

Aproximativ 20 de membri ai Beretelor Verzi americane, trimişi cu o zi înainte la faţa locului, au estimat că între 4.000 şi 5.000 de refugiaţi yazidi se află în munţi, dar, a subliniat contraamiralul John Kirby, "unii dintre aceştia, poate vreo 2.000, trăiesc acolo. Ei nu vor neapărat să plece şi nu vom încerca să-i forţăm să părăsească munţii".

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat joi că bombardamentele americane au permis străpungerea asediului munţilor Sinjar, respingând ideea unor operaţiuni suplimentare pentru evacuarea refugiaţilor din munţi.

"Considerăm că riscul unor acte de violenţe în munţii Sinjar este redus", a adăugat Kirby.

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al ONU a estimat la câteva zeci de mii numărul de persoane deplasate în Irak, acestea fiind în mare yazidi, o minoritate kurdofonă non-musulmană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
IRAK,
CONFLICT
/actualitate/intre-4-000-si-5-000-de-refugiati-yazidi-se-afla-in-muntii-sinjar-in-irak-anunta-pentagonul-13095649
13095649
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.