INS precizează că nu face sondaje electorale

Autor: Departamentul Politic Postat la 30 octombrie 2014 41 afişări

Institutul Naţional de Statistică (INS) avertizează cetăţenii că sunt semnale că persoane care îşi arogă calitatea de lucrători ai direcţiilor de statistică fac pseudosondaje electorale, INS precizând că nu are în atribuţii şi nu se ocupă cu astfel de cercetări sociologice.

”În ultima perioadă, semnale venite din teritoriu, mai ales din municipiul Bucureşti, arată că persoane, arogându-şi calitatea de lucrători ai direcţiilor de statistică, efectuează telefonic pseudosondaje privind participarea şi intenţiile de vot la apropiatul scrutin prezidenţial”, anunţă INS într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Faţă de această situaţie, pentru a stopa şi preveni asemenea demersuri care constituie o încălcare flagrantă a legii, Institutul Naţional de Statistică atenţionează toţi cetăţenii României că statistica oficială nu are în atribuţii, nu a efectuat şi nu efectuează niciun fel de cercetări sau sondaje cu caracter electoral”, se mai arată în comunicat.

Institutul Naţional de Statistică recomandă, totodată, tuturor persoanelor care primesc asemenea apeluri să sesizeze imediat incidentul organelor abilitate cu respectarea şi aplicarea legii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INS,
ALEGERI,
SONDAJE
/actualitate/ins-precizeaza-ca-nu-face-sondaje-electorale-13479499
13479499
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.