INS: Afacerile din comerţul cu ridicata au crescut în primele şapte luni cu 7%

Postat la 14 septembrie 2016 43 afişări

INS: Afacerile din comerţul cu ridicata au crescut în primele şapte luni cu 7%

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele şapte luni cu 7%, ca serie brută, în timp ce luna iulie a adus un plus de 4,7%, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

În funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, creşterea la şapte luni a fost de 6,2%, iar în iulie, faţă de aceeaşi lună de anul trecut, de 6,6%.

Majorarea afacerilor din comerţ în iulie a fost susţinută de comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+34,3%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+17,7%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+10,9%), comerţul cu ridicata nespecializat (+9,2%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+6,9%) şi comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+5,9%).

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
ridicare,
crestere,
afaceri,
ins,
alimente,
produse

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.