Inovaţia Facebook: a brevetat sistemul prin care află din ce clasă socială facem parte

Postat la 12 februarie 2018 68 afişări

Facebook a dezvoltat un soft care poate determina cat de bogat este un utilizator si in ce clasa sociala este integrat, scrie The Telegraph, care precizeaza ca Facebook a primit un brevet de inventie pentru aceasta "unealta". Facebook se foloseste de cateva criterii pentru a vedea cat de bogat esti: cate terminale folosesti, in ce zona locuiesti si mai ales cat de des calatoresti si faci "checkin" in vacanta.

Inovaţia Facebook: a brevetat sistemul prin care află din ce clasă socială facem parte

Practic Facebook va "antrena" algoritmii pentru ca acestia sa determine rapid din ce clasa sociala face parte fiecare user, informatia fiind apoi foarte utila pentru a determina ce publicitate va vedea acel om pe News Feed.

Facebook se va folosi de o serie de factori, unul fiind numarul de terminale pe care intra in retea, cu cat mai multe, cu atat utilizatorul avand putere financiara mai mare.

Conteaza si zona unde utilizatorul locuieste si ce studii are, insa un criteriu extrem de important tine de locurile unde a calatorit, unde a facut checkin si ce alte destinatii turistice cauta pe internet.

Telegraph noteaza ca nu este clar daca Facebook foloseste in prezent aceasta "unealta" pentru a repartiza utilizatorii in diverse clase, scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.