Infecţiile săptămânale cu COVID-19 în Marea Britanie cresc cu aproape 30%, ajungând la 3,5 milioane

Autor: Andreea Tobias Postat la 15 iulie 2022 30 afişări

Infecţiile săptămânale cu COVID-19 în Marea Britanie cresc cu aproape 30%, ajungând la 3,5 milioane

Aproximativ 3,5 milioane de persoane din Marea Britanie au avut COVID, conform ultimelor date anunţate vineri de Oficiul Naţional de Statistică (ONS), în creştere cu aproape 30% faţă de datele din săptămâna precedentă, relatează Reuters.

"Procentul de persoane testate pozitiv a continuat să crească în Marea Britanie", a precizat ONS. "Aceste creşteri au fost probabil cauzate de majorarea numărului de infecţii compatibile cu variantele Omicron BA.4 şi BA.5".

Se estimează că 1 din 19 persoane din Anglia a fost testată pozitiv, în creştere de la aproximativ 1 din 25 în săptămâna precedentă.

Scoţia, ale cărei cifre se referă la săptămâna de până la 7 iulie, a avut cea mai mare rată de infectare din Regatul Unit, cu aproximativ 1 din 16 persoane testate pozitiv.

Numărul total de cazuri este cel mai mare de la jumătatea lunii aprilie încoace, dar mult sub nivelul record de 4,9 milioane de persoane din Marea Britanie raportat la sfârşitul lunii martie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
covid,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.