Încă un lanţ de magazine este lovit puternic de pandemie şi lasă 1.500 de oameni fără loc de muncă

Autor: Andra Stroe Postat la 06 august 2020 25889 afişări

Încă un lanţ de magazine este lovit puternic de pandemie şi lasă 1.500 de oameni fără loc de muncă

Lanţul britanic de retail WHSmith a anunţat că va concedia în jur de 1.500 de angajaţi în marea Britanie, ca urmare a revenirii prea lente după lockdown. Reprezentanţii companiei spun că sunt nevoiţi să reducă costurile, după ce magazinele amplasate în aeroporturi şi gări, care de obicei aduceau cele mai mari venituri, au ajuns să înregistreze cele mai mici vânzări, după ce numărul pasagerilor a scăzut drastic, iar cele stradale au înregistrat, de asemenea, un trafic scăzut, scriu cei de la retailgazette.co.uk. 

„Începem acum o consultare colectivă cu privire la o restructurările propuse, care ar putea duce la disponibilizarea a până la 1.500 de roluri. A fost o decizie foarte dificilă şi ne angajăm să sprijinim colegii în acest proces, asigurându-ne că lucrurile vor decurge corect”, spun reprezentanţii businessului, citaţi de retailgazette.co.uk.

Compania spune că doar 246 din cele mai importante magazine şi-au reluat activitatea şi că veniturile din luna iulie ale acestor unităţi au fost cu 57% mai mici decât cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut, după ce, în aprilie, scăzuseră chiar şi cu 92% faţă de primăvara lui 2019.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inregistrare,
angajati,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.