Încă un gigant iese de pe piaţa din Ungaria. Viktor Orban cumpără tot şi vrea să-şi creeze propriul colos deţinut de stat şi apropiaţi ai săi

Autor: Adrian Seceleaanu Postat la 22 august 2022 96569 afişări

Încă un gigant iese de pe piaţa din Ungaria. Viktor Orban cumpără tot şi vrea să-şi creeze propriul colos deţinut de stat şi apropiaţi ai săi

Surpriză la Budapesta. Vodafone îşi vinde cu 1,8 mld. euro operaţiunile din Ungaria către o firmă a statului maghiar şi grupul 4iG, apropiat de premierul Orban, informează Ziarul Financiar.

Compania britanică Vodafone a semnat un acord pentru vânzarea subsidiarei sale din Ungaria pentru 715 miliarde de forinţi (1,8 miliarde de euro) în numerar, cumpărătorii fiind compania de stat Corvinus Zrt. şi 4iG – un grup apropiat de premierul maghiar Viktor Orban, care a achiziţionat recent şi businessul creat de românii de la RCS&RDS Digi în ţara vecină.

Acordul - care nu include afacerea de servicii partajate a Vodafone VOIS - este de aşteptat să creeze al doilea cel mai mare operator de telecomunicaţii din Ungaria.

„Guvernul maghiar are o strategie clară de a construi un campion naţional deţinut de Ungaria în sectorul IT&C”, a declarat Nick Read, directorul executiv al Vodafone, într-un comunicat.

Vânzarea este de aşteptat să fie finalizată până la sfârşitul anului 2022.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vodafone,
ungaria,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.