Încă un gigant european se prăbuşeşte pe bursă. Acţiunile au căzut cu 25% în numai câteva minute

Postat la 24 august 2017 390 afişări

Dixon Carphone, cel mai mare retailer de electronice din Marea Britanie, estimează o scădere neaşteptată în venituri anul acesta, iar acţiunile companiei s-au prăbuşit după anunţ, în condiţiile în care tot mai mulţi britanici au ales să nu îşi cumpere un nou smartphone, scrie Bloomberg. Profitul înainte de taxe va fi undeva între 360 de milioane de lire (460 de milioane de dolari) şi 440 mil. lire.

Încă un gigant european se prăbuşeşte pe bursă. Acţiunile au căzut cu 25% în numai câteva minute

Analiştii estimau anterior un profit brut de 508 mil. de lire. Acţiunile Dixon Carphone au scăzut cu până la 25% la debutul şedinţei de tranzacţionare, cel mai mult din istoria companiei. Scăderea avertizează că avansul record de până acum este posibil să nu conteze atât de mult pentru investitori, care se aşteaptă la o scădere a consumului. 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.