Încă un clasament la care românii stau prost. Avertismentul timpuriu al UE

Autor: Ioana Matei Postat la 06 ianuarie 2019 100 afişări

Încă un clasament la care românii stau prost. Avertismentul timpuriu al UE

Un raport recent al Comisiei Europene a analizat toate statele membre UE şi a lansat o „avertizare timpurie” pentru 14 ţări considerate la mare risc de a nu-şi duce la îndeplinire ţintele UE 2020 referitoare la reciclarea deşeurilor municipale. Potrivit raportului, românii stau cel mai prost la acest capitol, alături de maltezi, greci şi ciprioţi. În 2016, toate aceste ţări au reciclat mai puţin de 20% din deşeurile totale.

Ţinta UE 2020 este un procent de reciclare de 50% din deşeurile totale, astfel că avem de recuperat destul de mult. România se află pe penultimul loc în acest clasament, cu un grad de reciclare de 13%, fiind întrecută doar de Malta, cu un procent de reciclare de doar 7%. Pe de altă parte, Polonia este „cea mai bună dintre ţările care stau prost cu reciclarea”, ajungând la un procent de 44%. În raport au mai fost incluse Finlanda, Ungaria, Bulgaria, Portugalia, Spania, Estonia, Letonia, Slovacia, Croaţia, aflate şi acestea la distanţă de ţinta stabilită la nivelul UE.

„Fiecare ţară se ocupă de deşeurile municipale în modalităţi diferite - pot fi incinerate sau trimise în depozite de reciclare, printre alte opţiuni. (...) Niciuna dintre cele patru ţări nu pare să atinga ţinta UE până în 2020, după cum arată lucrurile în prezent”, spune Adrian Gibbs, consultant în cadrul Eunomia, firma de consultanţă care a lucrat la acest raport, citat într-un articol al Euronews.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romani,
clasament,
avertisment

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.