Încă o investiţie care ratează România: Fiat Chrysler va construi maşini electrice şi hibride în Polonia

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 30 decembrie 2020 75 afişări

Încă o investiţie care ratează România: Fiat Chrysler va construi maşini electrice şi hibride în Polonia

Grupul auto Fiat Chrysler a anunţat că intenţionează să construiască maşini electrice şi hibride la fabrica pe care o are în Polonia din a doua jumătate a anului 2022, scrie Bloomberg. 

Producătorul italo-american va extinde şi moderniza uzina din Tychy pentru a putea asambla acolo autovehicule din mărcile Jeep, Fiat şi Alfa Romeo.

Fiat Chrysler va investi 755 de milioane de zloţi (166,5 milioane euro) în acest proiect, „cu posibilitatea venirii a şi mai multor milioane”, a spus vicepremierul polonez Jaroslaw Gowin. Fabrica Fiat din Tychy produce modelele de dimensiuni reduse Fiat 500 şi Lancia Ypsilon şi are circa 2.500 de angajaţi.

Polonia are deja un ecosistem al industriei electromobilităţii în formare, inclusiv cu producători de baterii pentru maşini electrice instalaţi acolo. Statul polonez a lansat un proiect pentru crearea unei mărci naţionale de maşini electrice low-cost pentru a susţine acest ecosistem, însă progresul a fost până acum limitat.  

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.