În sfârşit: Apartamentele au început să se ieftinească în Bucureşti în luna mai

Postat la 05 iunie 2019 66 afişări

După ce s-au diminuat cu 0,7% la nivel naţional pe parcursul lui aprilie, preţurile apartamentelor (noi şi vechi) au mai consemnat o scădere de 0,4% în mai, dar tendinţa de scădere a preţurilor s-a făcut simţită doar în Bucureşti şi Constanţa.

În sfârşit: Apartamentele au început să se ieftinească în Bucureşti în luna mai

Potrivit indicelui Imobiliare.ro, suma medie cerută pentru o asemenea unitate locativă la nivel de ţară a ajuns la 1.223 de euro pe metru pătrat, faţă de 1.228 de euro pe metru pătrat la finele lunii anterioare.

 

Aşteptările vânzătorilor de apartamente din Capitală s-au diminuat, per ansamblu, cu 2% luna trecută, ajungând de la 1.330 la 1.304 euro pe metru pătrat util. În contextul în care suma medie solicitată pentru locuinţele din blocurile vechi s-a menţinut la aceeaşi valoare ca şi luna trecută (anume 1.219 euro pe metru pătrat), tendinţa descendentă a preţurilor a fost dictată exclusiv de segmentul rezidenţial nou: unităţile locative din cadrul noilor ansambluri rezidenţiale s-au ieftinit cu 3,4%, de la 1.408 la 1.360 de euro pe metru pătrat.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
apartamente,
ieftinire,
incepere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.