În Filipine această femeie îşi câştigă existenţa asasinând traficanţi de droguri

Postat la 28 august 2016 428 afişări

În Filipine această femeie îşi câştigă existenţa asasinând traficanţi de droguri

În Filipine este o situaţie cel puţin bizară despre care am mai scris în mai multe rânduri. Preşedintele Rodrigo Duterte, proaspăt ales de câteva luni, le-a declarat război traficanţilor de droguri, dar şi utilizatorilor şi le-a permis poliţiei, dar şi grupurilor de justiţiari să-i aresteze, să-i ucidă pe traficanţi, fără să mai treacă prin procesul normal al justiţiei.

Astfel, în doar câteva săptămâni, numărul victimelor a ajuns la aproape 2000, iar alţi zeci de mii au fost arestaţi. Reporterul BBC, Jonathan Head, a făcut o incursiune în lumea întunecată a traficanţilor de droguri şi asasinilor din Filipine, iar acolo a avut ocazia să o întâlnească pe Maria, nu este numele ei adevărat, o femeie care-şi câştigă existenţa asasinând traficanţi de droguri.

Ea face parte dintr-o echipă de asasini, formată din trei femei, cărora le este mai uşor să ducă misiunile la capăt deoarece bărbaţii nu sunt la fel de suspicioşi când femeile se apropie de ei. Maria a ucis şase persoane, pe toate împuşcându-le în cap. Când a fost întrebată cine a dat ordinul, ea a spus doar "Şeful nostru, ofiţerul de poliţie".

La început doar soţul Mariei făcea asta, dar când o misiune nu  i-a ieşit şi era expus, soţul a apelat la ajutorul soţiei. "Aveau nevoie de o femeie...Când l-am văzut pe bărbatul pe care trebuia să-l ucid m-am apropiat de el şi l-am împuşcat", spune ea.

Poate v-aţi imagina că această meserie este una foarte bănoasă, însă cei doi câştigă în jur de 430 de dolari per contract, sumă care este împarţită cu restul echipei, dacă este cazul. Pentru noi este o sumă infimă, însă pentru săracii din Manila este o avere. Aceasta nu este o meserie nouă, ci este practicată de anii de zile, însă acum este altfel deoarece omuciderile sunt aprobate de Preşedintele Filipinelor. Duterte a promis că în jur de 100,000 de delicvenţi în primele şase luni de mandat. "Oare zece vieţi ale unor traficanţi contează? Vieţile a 100 de astfel de idioţi ar trebui să însemne ceva pentru mine?", a declarat preşedintele.

Motivul pentru această mişcare de amploare este "shabu" sau metamfetamină, meth, crystal face ravagii în Filipine unde cu 22 de dolari se poate cumpăra un gram. Astfel ţara a devenit un hub pentru drogurile din Asia. Aici se produc droguri la nivel industrial care apoi este distribuit peste tot în Asia

Maria mai are un contract de dus la capăt după care ar vrea să renunţe, dar a fost ameninţată de şeful ei că dacă renunţa va muri. Se simte prinsă. Merge la preot des, dar îi este frică să-i spună ce face.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.