Impactul COVID-19 asupra economiei Coreei de Sud este unul „de tip tsunami”. Guvernul lansează o schemă de împrumuturi de aproape 30 miliarde dolari pentru a susţine exportatorii

Autor: Alex Ciutacu Postat la 08 aprilie 2020 59 afişări

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a anunţat un nou pachet economic în valoare de circa 44 miliarde dolari pentru a stimula exporturile şi consumul intern, întrucât urmările economice ale pandemiei de coronavirus încep să se resimtă din ce în ce mai accentuat, potrivit FT.

Moon a anunţat miercuri că guvernul va oferi circa 29,5 miliarde dolari sub forma unor împrumuturi ieftine pentru exportatori, şi încă 14,5 miliarde dolari pentru a stimula consumul pe plan intern.

Anunţul vine după ce Seoul-ul a mai pus pe masă luna trecută 80 miliarde de dolari pentru a atenua impactul economic al pandemiei de COVID-19 asupra celei de-a patra cea mai mare economie asiatică.

Moon a spus că economia dependentă de exporturi a Coreei de Sud resimte un „impact de tip tsunami” din cauza pandemiei, întrucât „economia globală a alunecat într-o criză extremă”.

„Suntem într-un tunel întunecat şi nu vedem încă sfârşitul”, a spus Moon într-o întâlnire economică de urgenţă.

Exporturile Coreei de Sud au scăzut cu 0,2% în martie faţă de anul anterior, în contextul în care virusul mortal a afectat lanţurile globale de furnizori şi a afectat cererea la nivel global.

Samsung Electronics, cel mai mare exportator al ţării, a anunţat marţi că profitul pe primul trimestru se va ridica la cel mai redus nivel din ultimii cinci ani, în contextul în care răspândirea rapidă a virusului în lume a afectat cererea pentru electronice.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.