Imobilul "păros" care transformă zgomotul în electricitate – GALERIE FOTO

Autor: Dorin Oancea Postat la 20 martie 2013 66 afişări

"The Soundscraper" este un proiect al arhitecţilor Julien Bourgeois, Olivier Colliez, Savinien de Pizzol, Cedric Dounval şi Romain Grouselle; clădirea ar urma să fie amplasată în zone urbane unde poluarea sonoră este maximă - intersecţii de autostrăzi sau în vecinătatea căilor ferate.

Faţada clădirii este acoperită ci 84.000 de "tentacule" electro-active, acoperite cu senzori de sunet, care transformă vibraţiile produse de zgomote în energie cinetică, ulterior mişcarea fiind convertită în electricitate.

Creatorii au calculat că un turn înalt de 100 de metri ar putea produce în jur de 150 MW/h, adică în jur de 10 procente din consumul iluminatului public din Los Angeles.

Proiectul a participat la concursul de proiecte al revistei de arhitectură eVolo.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/imobilul-paros-care-transforma-zgomotul-in-electricitate-galerie-foto-10679901
10679901
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.