Imigranţii care muncesc în Marea Britanie, victime ale rasismului, intimidărilor şi ameninţărilor

Postat la 15 mai 2012 11 afişări

Sute de imigranţi care lucrează în Marea Britanie, între care şi români, trăiesc într-un climat de teamă şi sărăcie, fiind victimele unor condiţii inumane şi îndatoraţi angajatorilor, se arată într-un raport publicat marţi şi citat de Independent în ediţia electronică.

Cercetătorii care au realizat raportul "Experienţe de muncă forţată în industria alimentară din Marea Britanie" au descoperit că lucrătorii sunt subiectul unor intimidări rasiste şi sexiste şi al ameninţărilor. Izolaţi, incapabili să vorbească engleza şi necunoscându-şi drepturile, mulţi dintre ei se plâng că sunt deprimaţi, iar unii au fost împinşi până în situaţia de a-şi face rău singuri. "Mă simţeam de parcă ar fi căzut cerul pe mine, dar nu aveam de ales", povesteşte Adriana, o tânără în vârstă de 30 de ani din România.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
marea britanie,
muncitori,
intimidari,
amenintari
/actualitate/imigrantii-care-muncesc-in-marea-britanie-victime-ale-rasismului-intimidarilor-si-amenintarilor-9627556
9627556
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.